Ruhi Su Türkülerle Anıldı

Öğrencileri, dostları, arkadaşları, yoldaşları onu 33 yıldan bugüne hiç unutmadılar. Her zaman ve özellikle her yıl 20 Eylül günlerinde onu ve geride bıraktığı değerleri ısrarla anımsatmaya, türkülerini söylemeye, çoğaltmaya devam ettiler.

Bu yıl da Ruhi Su’nun aramızdan ayrılışının 33. yıl dönümünde bir dizi etkinlik düzenlendi. İlk etkinlik 20 Eylül’de Zincirlikuyu’daki anıt mezarda gerçekleştirildi.

22 Eylül Cumartesi günü düzenlenen etkinliğin adresi bu kez Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi oldu.

Kalabalık bir izleyici katılımıyla gerçekleşen Mahsus Mahal etkinliğinin açış konuşmasını Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ilgın Su yaptı. Şişli Belediyesi Başkan Danışmanı Ali Ülkü’nün konuşmasıyla devam eden etkinlik Ruhi Su’nun sesinden dinlenen bir Halim Şefik Güzelson şiiri yorumu olan “Kılıç Balığının Öyküsü” ile başladı.

Sanat Yönetmenliğini Emin İgüs’ün, sunumunu Orhan Aydın’ın üstlendiği etkinlikte Tuncer Tercanbağlamasıyla, Muammer Ketencoğlu da akordeonuyla türküler seslendirdiler.

Ruhi Su Dostlar KorosuEmin İgüs yönetiminde klasik repertuvarından bir seçkiyle sahne aldı. Koroya bağlamasıyla Boran Mert eşlik etti.

Etkinliğin sürprizlerinden bir tanesi Muammer Ketencoğlu’nun akordeonu eşliğinde Emin İgüs’ün yorumladığı Yıldız Dağı türküsü oldu.

Ruhi Su Dostlar Korosu’nun Muammer Ketencoğlu’nun akordeonu eşliğinde ilk kez seslendirdiği, sözleri Ülkü Tamer’e, müziği Zülfü Livaneli’ye ait olan Memik Oğlan türküsü etkinliğin en çok alkış alan türkülerinden bir tanesi oldu.

Etkinlikte Ahmet Say’ın, Yaşar Kemal’in, Hasan Hüseyin Korkmazgil’in, Abidin Dino’nun, Cevat Çapan’ın, Şükran Kurdakul’un, Nihat Behram’ın ve Aziz Nesin’in, Ruhi Su hakkında söyledikleri, Orhan Aydın’ın sesiyle izleyicilere ulaştı.

Aralıksız 2 saate yakın süren etkinlik Ruhi Su Dostlar Korosu ve konsere katılan sanatçıların hep birlikte söyledikleri Drama Köprüsü ile sona erdi.

Konserin video kaydını bu bağlantı üzerinden izleyebilirsiniz.